Интериор

Стилно обновяване на луксозен тристаен апартамент в Лондон

В материала днес ще ви представим новия интериорен дизайн на един луксозен лондонски апартамент. Разположен в Белгравия, един от най-богатите жилищни квартали в света, обновеният тристаен апартамент предлага спокойна, но шикозна жилищна площ. Архитектите и дизайнери от Light On White Design Studio са успели да създадат един интересен и стилен интериор, като са се съобразили с основните изисквания на собствениците, а именно -отворената кухня в американски стил и изобилието от вградени складови помещения.

В целия апартамент, тъмните неутрални цветове си партнират с луксозни материали като мрамор и висококачествен текстил, създавайки един комфортен и уютен интериор, който дълго да радва своите собственици. Съвременният дизайн разчита на мебели по поръчка, изобилие от стилни произведения на изкуството и богатство от текстури, които заедно създават една наистина елегантна визия.

В хола всички мебели са проектирани по поръчка, в това число и масичката за кафе, която е покрита с кожа „Холи Хънт“. Впечатление правят и декоративните елементи от висок клас, като скулптура от Zaha Hadid и аксесоари от Майкъл Арам, които придават неповторим стил и изграждат цялостния визуален облик на жилището. Стените покрити с полирана мазилка от Peruchetti са изкусно допълнение към ръчно изработения килим от Colbourns.

Входното фоайе определя тона за цялото пространство, със своята неравномерна палитра и драматично скулптурно стенно изкуство . Още от вратата ни посрещат уникални стенни свещи, произведения на изкуството и скулптури, които създават у всеки гост на този дом невероятно чувство за комфорт. Неутралната палитра от своя страна помага за запазването на фокуса директно върху всички невероятни произведения на изкуството, разположени в тази част на апартамента. 

Зашеметяващата кухня има всичко, от което съвременния готвач може да се нуждае. В създадената от Luxe Kitchen кухня, откриваме познатите но от дневната полирани мазилки. Елегантният дизайн на кухненските мебели допринася за изчистената визия на тази зона, а огледалният кухненски гръб отразява светлината, която се влива през прозорците на противоположната стена. Бар столовете от Армани са прилежно подредени пред големия снежно бял бар, който има за цел да се превърне в едно от най-любимите места на собствениците.

Спалните в апартамента са три на брой, като всички те си приличат, както визуално, така и функционално. Интериорът им излъчва спокойствие и усещане за релакс. Мебелите отново са направени по поръчка, като и в трите помещение откриваме големи легла със стилно тапицирани табли и голямо разнообразие от места за съхранение. В една от спалните е създадена вградена в стената работна зона, която предлага изобилие от рафтове и бюро с голяма площ.

Двете бани в апартамента отново са с идентичен дизайн като и в двете са използвани подобни материали. Основната разлика в двете помещения е, че основната баня е направена в мрамор в по-топъл нюанс, докато стените и подовете на банята за гости са решени в мрамор с тъмно сива текстура.