Интериор

Великолепен интериорен дизайн на малък градски апартамент в Киев

Когато площта на едно жилище е недостатъчна, за да се създаде необходимата за нормален живот жилищна среда, декорирана стилно и подходящо, то тогава трябва да се търси начин за бягство от стандартния подход. В днешния материал ще ви покажем едно жилище, чийто интериор е постигнат благодарение на креативния и интересен подход на архитект Иван Юнаков, чието дело е цялостната визия на този апартамент.

Нестандартната сграда, част от която е това малко жилище, е предложила нещо, което се е превърнало в тайното оръжие на архитекта – високи 3.9 метра тавани. Благодарение на тази височина в апартамента е създаден мецанин, който увеличил общата площ на жилището с 14 м², върху които е разположена малката и ниска спалня. За онези от вас, които не са чували за мецанин, това е среден етаж, който е частично отворен и не се простира върху цялата площ на помещението.

Създаването на второто ниво позволило под него да се разположи голям килер, превърнат в практичен гардероб. Под семплото и стилно стълбище водещо до второто ниво е позиционирана раздвижена система от лавици, които превръщат тази малка част от пространството в използваема и практична. Комфортният шезлонг и високата лампа до тази лавица създават прекрасна зона за четене и релаксация, а останалата част от дневната е изпълнена с мека мебел в тюркоаз, столове в кобалтово синьо и дървени шкафове. Кухненската зона с трапезарията граничи с дневната част, като границата им е почти незабележима, създавайки един сбит, но комфортен дневен тракт.

Големите прозорци добавят още един важен елемент към свежия дух на този малък апартамент, позволявайки на голяма доза естествена светлина да изпълва пространствата, създавайки усещане за по-просторно и чисто място. Банята, гардеробът и балконът допълват този ултра-малък градски апартамент, където живота е свързан с максимизиране на пространството по изключително креативен и интелигентен начин.

Фотография: Олег Стелмах