България Север

Техника и въоръжение показват на паркинга на Военния клуб в Плевен

„Пустинна котка“, Зенитно-ракетен комплекс „Оса“ и друга техника и въоръжение представят в седемнадесет града в страната в Деня на независимостта

Във връзка с честване Деня на независимостта на България и 100 години от Дойранската епопея, на 22.09.2018 г. от 09.30 часа до 12.00 часа в гарнизон Плевен ще се проведе показ на въоръжение и техника на служебния паркинг на Военен клуб „Плевен” от Единен център за начална подготовка.

Гражданите и гостите на град Плевен ще могат да наблюдават техника и въоръжение – 7,62 мм автомат „Калашников”; 9 мм пистолет „Макаров”; бинокъл Б8х30; санитарен автомобил „Мерцедес G-280”; камуфлажно облекло нов образец; БМП 23; СПГ-9; РПГ-7; 7,62 мм полева картечница „Калашников”; снайперска пушка „Застава”; 82 мм минохвъргачка; спасителна лодка; Мерцедес „Зетрос”; ЗРК „ОСА”; ЗУ-23-2; джип „Мерцедес G-270”.

РС „Военна полиция” – Плевен ще представят специален автомобил „Sand Cat”. Военно окръжие Плевен ще представи информационен пост „Професия войник”.

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Материалът Техника и въоръжение показват на паркинга на Военния клуб в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.