България Север

Времето: Хлад и дъжд от вторник, но за кратко

Още с настъпването на астрономическата есен на 23 септември времето подготвя хладна изненада. Ще застудее чувствително, вероятно средиземноморски циклон ще донесе валежи и мрачно време над цялата страна. От северозапад с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух, ще е ветровито и температурите значително ще се понижат – с над 10 градуса.

В Плевен почивният 24 септември ще бъде слънчев и топъл – с температури до 33 градуса през деня. През нощта срещу вторник температурите ще се понижат и през деня ще е хладно и предимно облачно с температури около 21-22 градуса, като до края на седмицата ще останат между 19 и 22 градуса, нощните – между 6 и 8. Най-голяма вероятност от валежи има в четвъртък, когато ще е и най-хладно.

Във вторник над Западна и Централна България дневните температури ще са между 9 и 14 градуса. Само на изток и по Черноморието времето ще остане сравнително топло, с температури малко над 20 градуса.

Това влошаване на времето обаче ще бъде за кратко. Още в средата на следващата седмица температурите постепенно ще се повишават. Над страната ще се установи отново меко и предимно слънчево време.

Материалът Времето: Хлад и дъжд от вторник, но за кратко е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.