Интериор

Стил и функционалност – Модерен апартамен в еко стил [+Видео обиколка]

В статията разглеждаме прекрасния нов интериор на просторен двустаен апартамент с големина от 72 м², собственост на млад мъж. Дизайнерите, постигнали този зашеметяващ краен резултат, са професионалистите от студио Geometrium, чиито интериорни проекти сме ви показвали неколкократно до сега.

Задачата поставена на студиото била да се създаде модерно и уютно жилище в еко-стил, изпълнен с естествени материали и интеграция на системи за интелигентен дом и климатичен контрол. След внимателен анализ на всяко желание на своя клиент, дизайнерите взели редица решения за реорганизация на стени, тавани и цялостна промяна на електрическата инсталация на жилището.

Едни от основните промени тук са комбинирането на кухнята, трапезарията и хола в една зона, съчетанието на гардеробното помещение и основната баня със спалнята и създаването на изцяло ново помещение – баня за гости. Цветовото оформление и довършителните материалите се повтарят помежду си в целия апартамент.

Наблюдаваме решени в светли тонове основни стени и тавани, които визуално „отварят“ помещенията и ги правят по-ефирни. Первазите на прозореца, трапезната маса и холните шкафове са изработени от естествено дърво с цвят, идентичен с този на шкафовете в кухнята, ламелите и паркета на пода.

Акцентите в този апартамент са постигнати чрез създаването на акцентиращи стени във всяко помещение, покрити с неутрални материали като дърво и камък. В банята се откроява керамичен гранитогрес с форми на 3D кубове, а в цялото жилище са разпилени елементи в черно и предмети, изработени от месинг и хром, които внасят голяма доза контраст.

Особено внимание е обърнато и на осветлението, като във всяка жилищна зона са предвидени различни осветителни тела, които създават подходящата атмосфера и предоставят нужното количество светлина по най-атрактивния начин.

Оставяме ви да разгледате детайлните снимки на всяка част от жилището, показващи професионалната работа, интересните интериорни решения и дизайнерските мебели, изработени по поръчка.