Интериор

Реконструкция на къща, строена през 1911 година

В днешния материал ще ви покажем една страхотна сграда, строена в началото на миналия век. Къщата е изградена от каменни блокове, които са резултат от изкопни работи по терена за железопътната линия. Първоначално се смятало, че е обитаван от работниците, които отговаряли за изграждането на железопътната линия в град Монтрьо, Швейцария. През 2014 г. този проект с площ от 260 квадратни метра е цялостно преработен от архитектурното студио Ralph Germann architectes.

Това, което прави къщата толкова интересна е нейното разположение. Тя се намира върху склон, което предлага на собствениците спиращи дъха гледки към Алпите, Женевското езеро и Ривиерата. Обновяването на сградата от архитекта Ралф Герман показва видими признаци на трансформация във външните фасади, но запазва много от нейния интериор и историята, която разкриват някои детайли.

Изцяло празна, сградата запазва оригиналният си дизайн, централното стълбище с ограда от орех и ковано желязо. Преди да бъде закупена от сегашните си собственици и да претърпи цялостната реконструкция, тази сграда предлагала три отделни жилища на всеки от етажите. Това е изцяло променено, като всички етажи са обединени и превърнати в един дом, предлагащ голяма площ с много свободно място.

Интериорът впечатлява с едновременно семплия си, но топъл и гостоприемен дизайн. Във всяко помещение е заложено на светли стени, бетон на показ и много дървени елементи, включително подовете, дограмата и вратите. По всичко личи, че в този дом е обърнато особено внимание на връзката между отделните помещения, които в повечето случаи преливат едно в друго.