България Север, Общество

В Жълтеш бе открит паметник на загиналите във войните


Паметна плоча, с имената на загиналите във войните от 1912 г. до 1918 г., бе открита на 21 октомври в габровското село Жълтеш.


Младото поколение трябва да знае историята –  бе посланието на откриването на паметника. Нека това е знак за всички поколения, които идват да уважават историята и предците си, и нека никога да няма война, защото най – страшното нещо е войната, оставяща семейства без бащи и дядовци, бе идеята, около която се обединиха всички присъстващи.


Сред гостите, уважили събитието, бяха от народният представител от БСП – Габрово Кристина Сидорова, областният председател и общински съветник от левицата в Габрово Николай Григоров, общинските съветници от ПП ГЕРБ Светла Григорова и Кирил Динков, бившият кмет на с. Жълтеш Тодорка Венкова, Ралица Манолова от Областна администрация – Габрово и Деница Колева от Община Габрово.


Събитието бе част от финалното мероприятие, в рамките на проекта „Приключенски лагер за бъдещи герои“, а негов домакин и организатор бе НЧ „Светлина – 1927“, с. Жълтеш.

В знак на почит и уважение към саможертвата на загиналите от Жълтеш и околните села във войните от 1912 до 1918 г. Кристина Сидорова поднесе цветя. Народният представител пожела да бъдат засадени до паметната плоча.

След това депутатът от левицата разгледа изложба от фотографии в сградата на НЧ “Светлина – 1927” и присъства на прожектирането на късометражен филм, заснет по време на Приключенския лагер за бъдещи герои.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730