България Север

Севлиево и Нанхай ще си сътрудничат и през 2019 година

снимка: Община Севлиево

Меморандум за развитие на приятелско сътрудничество през 2019 г. подписаха кметовете на Севлиево д-р Иван Иванов и на Нанхай г-н Гу Яохуей. Церемонията се състоя на 2 ноември в Район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун на Китайската народна република.

снимка: Община Севлиево

В състава на делегацията от Севлиево бяха кметът д-р Иван Иванов, общинските съветници д-р Явор Памукчиев и Ердоан Узунов, както и преводачът Петко Хинов.

снимка: Община Севлиево

„Ние високо ценим приятелския обмен с вашия град и вярваме, че с общи усилия обхватът на икономическия и на културния обмен между нашите два града ще се разширява все повече“, каза на официалната церемония кметът д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

Това е третият поред меморандум, който се подписва между двата града и е последната стъпка преди подписване на договор за побратимяване, който ще стане факт през следващата година, както стана ясно по време на срещата.

Обсъдиха се още и възможностите за създаване на паралелки за изучаване на китайски и български език в училища от двата града, а в рамките на посещението кметът на Севлиево се срещна и със заместник кмета на град Фошан – г-н Лиу Дзюн – уън.

снимка: Община Севлиево

В една от областните болници за съвременна и китайска традиционна медицина бяха обсъдени възможностите за създаване на българо-китайски център за интегративна медицина в Севлиево.

Визитата се осъществи по покана на кметът на Нанхай г-н Гу Яохуей. Делегацията посети китайски компании за производство на фаянс, електроразпределителни инсталации, мебели, финансов център и присъства на традиционния празник „Есен на Фошан“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Севлиево и Нанхай ще си сътрудничат и през 2019 година е публикуван за пръв път на Gabrovo News.