България Север, Общество

Младежи дебатираха в Габрово „Накъде отива Европа?“

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Днес, 16 ноември, в Ритуалната зала на Общината се проведе младежки дебат, на тема „Накъде отива Европа?“. Форумът, предизвикал огромен интерес сред ученици и студенти от Габрово и региона, бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България и Община Габрово.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В оживената дискусия с младите хора взеха участие двама евродепутати – Асим Адемов (ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д), кметът на Габрово Таня Христова, както и преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Ралица Ковачева. Модератор на дебата бе ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В изпълнената до краен предел Ритуална зала младите хора от Габрово взеха активно участие в събитието и обсъждаха най-различни въпроси, които ги вълнуват и пряко касаят. Те засегнаха теми, сред които екология, транспорт, образование и социална сфера.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Коментирани бяха още и въпроси, свързани с това защо е важно да се гласува на предстоящите европейски избори догодина, активността на младите, как ще се отрази излизането на Великобритания от ЕС, приоритетите в бъдещия Бюджет на ЕС, младежката безработица, рисковете от дезинформацията в европейския контекст, фалшивите новини и как да бъдат разпознавани.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дискусията „Накъде отива Европа?“, състояла се в Габрово, е четвъртият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.

Следващият град, където ще се проведе младежки дебати, е Варна (на 23 ноември). В началото на 2019 г. резултатите от всички срещи между младите хора и евродепутатите ще бъдат обобщени на един голям младежки форум в столицата, който ще очертае очакванията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Младежи дебатираха в Габрово „Накъде отива Европа?“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.