MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

Нора Рашева в средата на таблицата на Световното първенство по шах

Нора Рашева от СКШ „Плевен XXI“ се класира на 44 място на Световното първенство по класически шахмат, което се проведе в Испания от 4 до 15.11.2018 г.

Нора започна със стартов номер 16 по ело от общо 118 момичета на възраст до 10 години. Тя натрупа 6 точки от 11 възможни, като спечели 3, загуби две и 6 партии завърши наравно. Нора спечели хубави победи над представителките на Индия и Китай. Загуба от рускиня в последния кръг я лиши от място сред първите 20, което тя напълно заслужаваше.
От българските участници с най-предно класиране е Диляна Иванова от Русе, която се състезава при момичетата до 12 години. Диляна зае 27 място с актив от 6,5 точки.
Ръководството на СКШ „Плевен XXI“ благодари на Община Плевен за финансовото съдействие, за да може Нора Рашева да участва на този международен форум. Благодарности и към майката на Нора Десислава Петрова, която я придружаваше на първенството.

Материалът Нора Рашева в средата на таблицата на Световното първенство по шах е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.

Споделете

PinIt