България Север

Пожари от късо съединение пламнаха в Плевен и в Никопол, от газова бутилка – в Червен бряг

За периода от 14 ноември до 19 ноември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 28 произшествия

На 14 ноември 2018 година в 19:28 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е получен сигнал за пожар с преки материални загуби в Плевен в ж.к. „Кайлъка“. Установено е, че пламъците са тръгнали в апартамента от късо съединение в микровълнова печка. До пристигането на спасителните екипи с техника на РСПБЗН – Плевен са унищожени мебели, климатик и прозорец. Опушени са стени в жилището – разгърната площ 100 кв. м. При вдишване на дим и газ е пострадал 74-годишния собственик. Оказана му е медицинска помощ.

На 16 ноември е регистриран инцидент с газова бутилка на балкон в жилищна сграда в град Червен бряг. Причината е техническа неизправност. Унищожени са туристическа газова бутилка с котлон и са опушени стени 10 кв. м. Съдействие са оказали трима служители от РС ПБЗН – Червен бряг.

Екип на пожарната служба в Плевен е загасила запален комин на жилищна сграда в Плевен ж.к. „Мара Денчева“ на 17 ноември около 09,30 часа.

На 14 ноември 2018 година в 21:47 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка – складово помещение в град Никопол. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция 10 кв.м.; 5 куб.м дърва за огрев и 300 кг въглища. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН – Никопол с един автомобил.

На 17 ноември 2018 година в 08:15 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в автомобил „Пежо“ в село Ралево на път Плевен – Ловеч. Причина за инцидента е техническа неизправност. Повредени са двигателен отсек; арматурно табло, две предни гуми и регистрационна табела. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН – Плевен.

За периода от 14 ноември до 19 ноември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 28 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Върбица, Милковица, Коиловци, Бръшляница, Крушовица, Радомирци, Комарево, в землището на село Реселец екип на РСПБЗН – Червен бряг спаси 20 кошера. Огнуборци потушиха пожари в нискостеблена растителност и в градовете Гулянци, Червен бряг, Искър, Долна митрополия и Плевен в ж.к. „Сторгозия“. Потушиха пожари в контейнер за строителни отпадъци в гр. Плевен ул.“Анастасия Димитрова“, в град Плевен ж.к. „Дружба“, в град Долна Митрополия  и в село Подем. Оказаха три технически помощи – измиване на пътното платно след ПТП в град Плевен на булевард „Георги Кочев“ и улица „Сторгозия“, при тежката катастрофа на път Плевен – Ловеч, до разклон за село Ралево на 18 ноември 2018 година в 19:22 часа и град Плевен на булевард „Георги Кочев“.

Материалът Пожари от късо съединение пламнаха в Плевен и в Никопол, от газова бутилка – в Червен бряг е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.