България Север, Спорт

„Спартак“ загуби в Ботевград след слаба далечна стрелба

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха гостуването си на „Балкан“ (Ботевград) с 58:92 (19-20; 12-24; 14-23; 13-25) в среща от 14-ия кръг на НБЛ.

Снимка: LAP. bg

Така възпитаниците на Александър Дяковски прекъснаха серията си от четири поредни победи. Първата част бе оспорвана, но след това домакините натрупаха разлика, която не изпуснаха до края. Плевенчани демонстрираха слаба стрелба от далечно разстояние, като реализираха само три тройки от 25 опита и това също даде отражение на крайния резултат. Няколко пъти през първата четвърт домакините повеждаха с 6 точки, но не успяваха да се откъснат напред с по-сериозна разлика. Въпреки че мерникът на плевенчани не проработи още в началните минути, след първата част тимът изоставаше само с точка – 19:20. Играта бе доста оспорвана и в началото на втората част. Постепенно „Балкан“ взеха инициативата и след серия от 13:1 се откъснаха напред с двуцифрена разлика. На почивката домакините водеха с 44:31, което бе и най-голямата разлика в мача до момента. „Балкан“ поддържаше аванса си и след почивката, а след нова серия от девет поредни точки поведе с 57:38. Домакините продължиха да увеличават разликата в своя полза и преди заключителната четвърт вече водеха с 67:45. В оставащите минути преднината на „Балкан“ надхвърли 30 точки, като до края срещата се доиграваше. За „Спартак“ Денислав Вутев отбеляза 17 точки, а Тодор Тодоров завърши с 13.

 

Материалът „Спартак“ загуби в Ботевград след слаба далечна стрелба е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.