България Север

Спряха двама, подкарали смело колите си без книжки

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Двама водачи са били хванати да шофират автомобилите си без книжки, а срещу тях вече са образувани бързи полицейски производства, става ясно от информация, оповестена днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Нарушенията на пътя са били установени в сряда и четвъртък. При първото от тях, около 14.00 часа, екип на полицията, патрулиращ по бул.“Столетов“ в Габрово, спрял лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 25-годишен жител на същия град.

При проверката на документите на водача органите на реда веднага разбрали, че той бил неправоспособен и карал колата без задължителното свидетелство за управление на МПС, като нарушението му било извършено в едногодишния срок от наказанието му по административен ред.

Същата „съдба споходила“ и 38-годишен жител на село Батошево, хванат да кара кола без книжка в четвъртък. Той бил спрян около 16.00 ч. на ул.“Стефан Пешев“ в Севлиево, зад волана на „Фолксваген Пасат“.

При справката в информационните масиви на МВР, униформените служители установили, че мъжът управлявал автомобила без задължителното свидетелство за управление на МПС, при това в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Спряха двама, подкарали смело колите си без книжки е публикуван за пръв път на Gabrovo News.