България Север

Училище „Патриарх Евтимий” празнува 113 години от създаването си

С много настроение и талантливи изпълнения на своите възпитаници плевенското начално училище „Патриарх Евтимий” отпразнува днес 113 години от създаването си. Кметът Георг Спартански, заместник областният управител Татяна Божинова, представители на РУО – Плевен, Педагогическия колеж, на училища, родители бяха сред гостите на тържественото събитие.

В приветствените си думи директорът на училището Весела Йотова припомни живота и делото на патрона Патриарх Евтимий, които са повод за гордост за всеки българин. Да носят с чест името на Патриарх Евтимий, да бъдат достойни българи и да се стремят нашият град да става все по-красив, пожела Георг Спартански. Той припомни, че тук са учили и трите му деца и изрази удовлетворение, че в учебното заведение се подготвят грамотни и мотивирани личности.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Много настроение в залата създадоха бивши и настоящи възпитаници на училището с музикални и инструментални изпълнения, стихове, танци и демонстрации по шотокан карате. Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев изпълни произведения от Щраус, Офенбах, Гуно, Бизе и български композитори. Детска вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и Балетна школа с ръководител Маня Николова при читалище „Съгласие“ също поднесоха своите поздравления към учениците и учителите.

Материалът Училище „Патриарх Евтимий” празнува 113 години от създаването си е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.