България Север

Залата на Театъра вече носи името на първия директор Александър Гюров

Зала Голяма сцена в ДКТ „Иван Радоев“ вече носи името на първия директор на Театъра Александър Гюров. Това обяви настоящия ръководител на културния институт Васил Василев след премиерата на „Картоиграчи“ снощи. Поводът е отбелязването на 100 години професионален театър в Плевен, а времето – три дни след първата премиера в Плевенския театър.

Първата за празничната година премиера – „Картоиграчи“ от Н. В. Гогол, беше посрещната с аплодисментите на препълнения салон.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Режисьорът Денис Азаров  от „Гогол-център“, Москва, пренася текста на Гогол в съвремието и ни показва историята на комарджията Ихарев и трима негови „колеги“. Но има ли обедител в тази игра и какво се случва с печалбата? Това разказват на сцената актьорите от трупата на ДКТ „Иван Радоев“: Асен Данков, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Генадий Николов, Сергей Константинов, Нина Илиева- Петкова, Мария Йорданова, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Васил Витанов, Александър Кънев. 
Сценографията е на Илья Кутянский, а костюмите на Ваня Боуден.
Следващото представление е на 26 февруари.

Материалът Залата на Театъра вече носи името на първия директор Александър Гюров е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.