България Север

9 областни управители на Област Плевен получиха почетни плакети

По случай юбилейната годишнина всички 9 областни управители на Област Плевен от 1999 г. до сега получиха от настоящия губернатор Мирослав Петров почетни плакети. В поздравлението си за юбилея областният управител отбеляза, че всичките му предшественици са били максимално отдадени и са дали всичко от себе си за просперитета на Плевенска област. Мирослав Петров заяви, че досега в неговия мандат са се случили няколко ключови събития, между които откроява инвестицията на немскта фирма „Леони”, която до голяма степен е провокирана от изграждането на автомагистрала „Хемус” – един от основните приоритети на правителството.
Като стратегическа инвестиция Петров определи и изграждането на новото газово трасе от Турция за Сърбия, което ще бъде изпълнявано от „Булгартрансгаз”.
„Това са все неща, които ще дадат голям тласък за региона и се надявам качеството на живота в област Плевен да бъде подобрено. Убеден съм, че по времето на своите мандати всички колеги са дали всичко възможно и могат да дадат поне минимум 2 примера за добри практики и инвестиции в региона” – смята областният управител.
Първи почетния си плакет получи доайенът сред гостите -първият областен управител от 1999 г. Милчо Илиев. След него почетните отличия бяха връчени на колегите му Николай Маринов, Цветко Цветков, Иван Новкиришки, Илиян Йончев, Ралица Добрева и служебните Николай Русинов, арх. Бойко Балтаков и Марио Тодоров. Почетен плакет получи и Евгени Петков – първият служител на новосъздадената област Плевен, назначен на 14 май 1999 година. По-късно тази вечер юбилеят ще продължи с празничен концерт в ДКТ „Иван Радоев” с участието на Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”.

Материалът 9 областни управители на Област Плевен получиха почетни плакети е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.