България Север

Напушен шофьор, бягал от полицаи, ще лежи в затвора!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово, потвърди присъда на Габровски районен съд, с която мъж от Габрово бе осъден на лишаване от свобода и глоба за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

С обжалвания пред Окръжния съд акт А.А. бе признат за виновен в това, че на 28 май 2017 г. по ул. „Златна нива“ в Габрово управлявал лек автомобил „Тойота Селика“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено по надлежния ред.

Видно от доказателствата по делото на инкриминираната дата, управлявайки горепосочения автомобил по бул.“Могильов“ в Габрово А.А. преминал покрай автопатрулен екип. По-рано полицейските служители получили информация, че описаното превозно средство се управлява от неправоспособен водач, поради което забелязвайки автомобила, го последвали, като подали звуков и светлинен сигнал.

Вместо да спре, подсъдимият увеличил скоростта, след което завил към площад „Пробуда“, а след това и по ул. „Златна нива“, където преустановил движението.

За извършеното престъпление, първоинстанционният съд бе наложил на А.А. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода и глоба, в полза на държавата в размер на 600 лева.

След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд счете, че доводите в жалбата на А.А. са неоснователни, а първоинстанционната присъда като обоснована и законосъобразна, следва да бъде потвърдена изцяло.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Напушен шофьор, бягал от полицаи, ще лежи в затвора! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.