България Север

Присъди за наркобандата, „готвила“ синтетична дрога край Габрово

Снимката е илюстративна

Окръженият съд в Габрово одобри споразумение, по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово, с което трима подсъдими бяха осъдени за производство и държане на метамфетамин и марихуана.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Обвиняемият М. Г. бе осъден на четири години лишаване от свобода, при строг режим и глоба 10 000 лв. Той бе признат за виновен за това, че през периода декември 2017 г. – 12.02.2018 г., в къща в габровското село Чукили, при условията на опасен рецидив и в съучастие с И. Т., без надлежно разрешително по ЗКНВП произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – общо 110,48 гр. метамфетамин и на същата дата държал посочения метамфетамин с цел разпространение.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Признат бе за виновен и за това, че през посочения период и място, без надлежно разрешително по ЗКНВП, държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество – туби с тоулен, солна киселина, ацетон, колби, ромпи, вакуум помпи, защитно облекло, маски, противогази, мензури и др.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Признат бе още за виновен и че на 12 февруари 2018 г., в лек автомобил “Хонда“, на път в землището на с. Чукили, държал и ползвал радиосредство – устройство заглушител, който излъчва в етера, като заглушител на сигналите на мобилните оператори на територията на Република България, без да има за това писмено разрешение.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Обвиняемият И.Т. бе признат за виновен за това, че през периода декември 2017 г. – 12.02.2018 г., в къща в с. Чукили, в съучастие с М.Г., без надлежно разрешително по ЗКНВП произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – общо 110,48 гр. метамфетамин и на същата дата държал посочения метамфетамин с цел разпространение.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Същият бе признат за виновен и за това, че на 12.02.2018 г., в съучастие с Б. Г., в апартамент в Габрово, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – конопено растение. За двете престъпления на И. Т. бе наложено наказание една година и десет месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено за срок от четири години, и глоба в размер на 4 500 лв.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

Обвиняемата Б.Г. бе призната за виновна за това, че на 12.02.2018 г., в съучастие с И.Т., в апартамент в Габрово, без надлежно разрешително държала високорисково наркотично вещество – конопено растение, като й е наложено наказание единадесет месеца лишаване от свобода, което е отложено с тригодишен изпитателен срок.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Материалът Присъди за наркобандата, „готвила“ синтетична дрога край Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.