България Север, Спорт

Баскетболистите на „Спартак“ рухнаха в Стара Загора след слаба трета четвърт

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха гостуването си на „Берое“ (Ст. Загора) със 100:78 (22-25; 20-14; 32-18; 26-21) в среща от 24-я кръг на НБЛ.

Снимка: НБЛ

Двубоят предложи сериозни амплитуди, като и двата състава редуваха силни със слаби моменти. Домакините от Стара Загора само за пет минути в третата четвърт прекършиха съпротивата на плевенчани. Срещата започна със силна игра на „Берое“, които поведоха с 10:0. Веднага след това „Спартак“ реализира 15 безответни точки и обърна резултата. Центърът на „Спартак“ Николай Върбанов в подкошието бе ключът в играта на плевенчани и бе с основен принос възпитаниците на Александър Дяковски да обърнат резултата. До почивката и в първите минути на третата част играта вървеше кош за кош. В средата на третата четвърт „Берое“ бързо направи серия от 12:0 и на практика реши мача. Старозагорци нанизаха 32 точки в тази част, като продължиха да бележат и в последния период, за да увеличават разликата. Шест минути преди края разликата бе над 30 точки, като в заключителните минути бе оформен само крайният резултат – 100:78. За „Спартак“ Николай Върбанов завърши с 23 точки и 10 борби, като шест от тях бяха в нападение. Константин Коев вкара 13 точки, а Цветослав Острев завърши с 12 точки,  7 борби и 8 асистенции.

Материалът Баскетболистите на „Спартак“ рухнаха в Стара Загора след слаба трета четвърт е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.