Интериор

Малък, но просторен апартамент в Киев [49 м²]

Разглеждаме наскоро реализираният интериор на един малък апартамент с площ от 49 м². Разположението на зоните тук е възможно най-логичното и удобно за жилище с подобни размери, а именно – комбиниран дневен тракт, в който удобно са разположени дневната зона, кухненската част и разбира се малка трапезария. За спалнята е отделено достатъчно място в отделна стая, а банята и тоалетната са в събрани в едно помещение.

Стилът е интересна смесица между модерен градски и скандинавски стил, като на места превес взема мекото скандинавско усещане. Дизайнерите от студио V.Concept са се постарали да използват максимума от всеки квадратен метър, но въпреки това са съумели да не претоварват помещенията и да оставят достатъчно „въздух“ във всяка част от жилището.

Визията и позицията на декора, мебелите и всеки останал детайл от това жилище са добре обмислени, като главната цел е да се поддържа баланс между комфорт и естетика. Лесно можем да опишем този апартамент като жив, слънчев и атмосферен, което е постигнато благодарение на изобилието от дневната светлина, използването на много декоративни лампи и не на последно място – прецизността при избора на детайли и цветни решения.