България Север

Михаил Илиев от НУ „Христо Ботев” – Плевен с награда от национален конкурс за рисунка

Част от младите възрожденци при НУ „Христо Ботев” в Плевен участваха в Първия национален конкурс за детска рисунка на тема „Вяра и упование“, който се проведе в Русе. Конкурсът е посветен на Великденските празници и цели да помогне на децата да покажат какво е отношението им към вярата. Как те разбират и биха изобразили духовността в съвременния ни свят, в какво вярват и как си представят развитието на вярата в бъдеще. Част от творбите ще бъдат дарени за детско болнично отделение.

Малкият възрожденец от НУ „Христо Ботев” в Плевен Михаил Пламенов Илиев /9 г./ спечели трето място в първа възрастова група и заслужено получи своята награда и грамота.

Журито беше в състав: председател – д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, и членове: Пейно Димитров Пейнов – художник и учител в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, Ирена Хранимирова Русанова – завеждащ детски отдел при РБ „Любен Каравелов“ – Русе, Юлия Пенчева Пенкова – художник и арттерапевт, учител по ИИ в ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе, Иконом Алеко Димитров Рачев – председател на ЦН при Катедрален храм „Св. Троица“ – гр. Русе.

В конкурса участваха 269 произведения на деца от цялата страна. Работата на журито беше много трудна и отговорна, за да определи наградените в отделните възрастови групи, но то успя да се справи, като даде и някои допълнителни награди. Наградите бяха връчени от директора на РБ „Любен Каравелов“- Теодора Евтимова, и директора на ОУ „Тома Кърджиев“- Юлиян Илиев.

Натиснете тук за да видите презентацията.

 

Материалът Михаил Илиев от НУ „Христо Ботев” – Плевен с награда от национален конкурс за рисунка е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.