България Север

В 53 секции в област Габрово ще има машинно гласуване

снимка: Областна администрация – Габрово

В 53 секции в област Габрово ще има възможност и за машинно гласуване на предстоящите избори за членове Европейския парламент от България.

Това стана ясно след работна среща на областния управител Невена Петкова и екип от администрация, ангажиран с организационно-техническата подготовка на изборния процес, които проведоха работна среща, във връзка с дейностите по провеждане на предстоящия вот.

Участие в нея взеха председателят и секретарят на РИК – Габрово, представители на общините Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна, на ОДМВР – Габрово и РДПБЗН – Габрово, както и директорът на Информационно обслужване.

Коментирани бяха текущи въпроси, свързани с решения на ЦИК, като подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, подготовка на методически указания и други.

От общинските администрации коментираха, че подготовката протича нормално, определени са всички помещения за съхранение на бюлетините, очаква се до края на седмицата да бъдат оборудвани и със СОД.

По време на срещата стана ясно, че ще има възможност и за машинно гласуване общо в 53 секции в областта, информираха от администрацията на губернатора.

Предстои да се проведе обучение на членовете на СИК от РИК. Веднага след срещата беше извършен оглед от представителите на МВР на мястото, където в изборния ден ще се предават бюлетините.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът В 53 секции в област Габрово ще има машинно гласуване е публикуван за пръв път на Gabrovo News.