Интериор

Проект за спалня с прилежаща баня в модерен стил

Все по-често виждаме и ще виждаме приобщаването на банята към основната спалнята. Това разбира се е възможно в по-големите жилища, когато в спалнята има достатъчно място, или когато към нея вече има предвидена баня. Превръщането на интериора на банята част от спалнята е нещо, което е едновременно много харесвано, но също така среща и своята критика, а според нас е въпрос на усещане и гледна точка.

Проекта, който ви показваме в тази статия е дело на дизайнерката Ирина Мискун, който тя създава за своя клиентка. Интериорът на спалнята е проектиран в модерен стил, излъчващ комфорт и топлина, въпреки преобладаващите сиви тонове. Това е постигнато благодарение на меките акцентиращи цветове като жълто и керемидено. Зад леглото се вижда страхотната текстура на дизайнерската мраморна плоча от колекцията COSMIC MARBLE на Diesel Living, а точно до нея е може би най-интересния елемент в интериора, а именно осветения жълт кръг, наподобяващ слънце.

Интересно е решението, което е взела дизайнерката във връзка с гардероба в спалнята. Една от стените е покрита с открити рафтове в различни конфигурации, които могат да бъдат скрити с плътна завеса. Точно пред завесата има възможност за спускане на бял екран, който служи за прожекция на филми.

Банята е свързана и едновременно разделена от спалнята посредством конструкция от стъклени панели с рамки, решени в черен мат. Интериорът на банята е идентичен с този на спалнята, а за тази идентичност се грижат същите цветови акценти и мраморни плочи, които виждаме и в основната част на стаята.