Интериор

Креативен дизайн на малко студио с интересно зониране [28 м²]

При създаването на проекта за малкото едностайно жилище, което ще разгледаме днес, е взето под внимание нуждата от създаване на условия и атмосфера за работа на двама души. Това се оказала една наистина трудна задача за дизайнерите от STUDIO57, тъй като общата площ на цялото жилище е по-малка от 30 м². За да бъде постигнато това, проектът се възползва от всеки квадратен метър в жилището, използвани са няколко хитри спестяващи място решения, както и трансформиращи се мебели.

Това, което прави мястото просторно и приветливо, въпреки ограничените му размери са подходящо подбраните интериорни цветове. Светлите монохромни стени визуално увеличават размера на стаята, а лекият и опростен дизайн на мебелите помага в помещението да прониква повече естествена светлина, без да създава пречки за нейното преминаване до всяка точка.

Жилището ще разполага с всички важни зони за един спокоен и удобен живот – баня, кухня, зона за сън, зона за почивка, кът за хранене и цели две работни места. Първото е разположено директно в стаята, докато второто е успешно позиционирано на балкона, където освен зона за работа, собствениците разполагат и с пространство за прекарване на време с приятели с красива гледка към града.

Поради ограниченията, които пространството налага, масата за хранене се трансформира във функционален кухненски остров, което прави стаята по-динамична и мобилна. Многобройните окачени лампи, които сякаш плават във въздуха, повишават височината на тавана и поддържат общия ритъм в интериора.

Предлагаме ви да разгледате детайлните графики, представящи детайлно интериорния проект от всеки ъгъл и да опитате да откраднете някоя друга идея за вашето малко жилище.