Интериор, Технологии

Panasonic GX810E – телевизорът, които предлага истинско „кино“ изживяване

Многократно сме говорили за голямото предизвикателство, в което се превръща изборът на нов телевизор за нашия дом. Всяка година наблюдаваме появата на различни нововъведения, с които производителите задоволяват и най-малкия каприз на потребителите. Новите модели телевизори стават все по-интересни и предлагат уникални подобрения на дизайн, картина и звук. В тази статия ще поговорим за две от сравнително новите функции в света на мултимедията и ще ви дадем един чудесен пример за телевизор, който предлага и двете.

Dolby Vision

Навярно повечето от вас са чували за технологията HDR и значителното подобрение на картината, която тя може да предостави. Технологията, която наистина прави картината уникална и максимално детайлна се крие под името Dolby Vision и е нещо, което ще ви накара да се потопите в картината, както никога до сега. Тук говорим за един мащабен проект, който засяга целия процес от заснемането на съдържание, обработката му, до показването на финалното видео на потребителите.

За да направим сравнение с технологията HDR10, която в повечето модерни телевизори отговаря за процесите по визуализиране на това съдържание, то трябва да отбележим следното:

Основната разлика между двете технологии е дълбочината на цветовете и яркостта на кадрите. Интересното тук е, че Dolby Vision може да показва 68 млрд. цвята, за разлика от 1 млрд. при HDR10.

Dolby Atmos

За да се потопим напълно в модерното мултимедиино изживяване, освен перфектна картина се нуждаем и от перфектно озвучаване. Традиционният 7.1 съраунд звук предлагаше задоволителни резултати, преди на сцената да се появи системата Dolby Atmos. При нея звукът се пренася изцяло в 3D пространството посредством специални говорители с различно насочване, които могат да „прехвърлят“ звуците около и над вас.

Сигурни сме, че вече сте във възторг от описаните по-горе системи и се чудите има ли как да притежавате всичко това у дома си. Отговорът тук е „Да!“ и то посредством закупуването на само едно устройство, което събира в себе си описаните по-горе технологии.

Panasonic GX810E

Спряхме се на тази серия устройства, тъй като те съчетават в себе си най-новите технологии от света на киното, перфектна озвучителна система и дизайн, който ще се впише във всеки модерен интериор. Телевизорите от тази серия са с големина на екрана от 40 до 65 инча и поддържат HDR10+ и Dolby Vision, а на аудио фронта към този престижен микс е добавен и звуковия формат Dolby Atmos.

Нещо повече, от Panasonic са си партнирали с известния художник Стефан Соненфелд за настройка и оптимизиране на цветовете. Соненфелд е известен колорист , взел дейно участие при създаването на много от най- известните и популярни филмови шедьоври през последното десетилетие.

Благодарение на HCX процесора, с който са оборудвани телевизорите от тази серия, те могат с лекота да възпроизвеждат сложни сцени с различни нива на яркост и контраст, често срещани при спортните предавания и екшън филмите. Тези забележителни способности, съчетани с изключителните умения на Соненфелд за оптимизиране на цветовете, позволяват на Panasonic да създаде истински високопрецизни и реалистични кинематографични образи.

Серията може да се похвали и с още няколко нововъведения, които ще направят вашето мултимедийно изживяване още по-интригуващо. За да е лесна и безпроблемна интеракцията с телевизора, от Panasonic са се погрижили и трите HDMI входа да поддържат ALLM (Auto Low Latency Mode) – система, която автоматично избира настройките на входа, което гарантира бърза работа със свързани устройства. Поддръжката на Google Assistant и Amazon Alexa ви позволява да командвате телевизора с гласа си, като по този начин улеснява търсенето на съдържание и работата с устройството като цяло.

Дизайнът на телевизорите е модерен, с утра тънки рамки, които създават усещането за безкраен екран, превръщайки гледането на телевизия в изживяване, което всеки потребител заслужава.

Серията GX810E впечатлява и със своят Smart интерфейс, който наскоро е преработен и обновен до версия My Home Screen 4.0. Той предлага интуитивен интерфейс, който е изцяло подвластен и в услуга на потребителя, позволявайки му да настрои всички детайли, според предпочитанията си с много повече свобода и гъвкавост.