България Север

Езиковата гимназия в Плевен със спектакъл „Генералната репетиция“

На 12.06.2019 г. от 18 часа на сцената на Драматичен театър „Иван  Радоев“ в Плевен театрална формация „Експеримент“ към Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр.  Плевен  с ръководител Ангелина Маркова ще представи премиерата на своя спектакъл „Генералната репетиция“. Темата за любовта, поднесена по един красив и вълнуващ начин, е основната смислова нишка, която  обвързва познати и по-малко известни  текстове, писани през различни  епохи. Синтезът между текст, музика и танц, използването на съвременни визуални средства, талантливата и вдъхновяваща игра на младите театрали  превръщат този в спектакъл в незабравимо преживяване.

В края на месец юни театрална формация „Експеримент“ ще участва с този спектакъл в ХХІІІ национален ученически театрален конкурс „Климент Михайлов“ в Русе. Там, сред голямата конкуренция на 29 състава, учениците на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици ще представят нашия град. Да им пожелаем успех и да ги подкрепим с присъствието си на тяхната премиера, подканят от училището.

Материалът Езиковата гимназия в Плевен със спектакъл „Генералната репетиция“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.