България Север, Общество

Кампания за превенция „Трафик на хора – съвременното робство“

снимка: Община Севлиево

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево организира информационна кампания, свързана с превенцията на трафика на хора и съвременното робство.

Кампанията ще се проведе на 11 и 12 юни и включва редица мероприятия, а интерактивни презентации за трафика на хора ще бъдат представени пред учениците от всички училища на общината.

Презентациите за децата ще бъдат организирани в две възрастови групи 6-7 клас и 8-10 клас.

Предвижда се да бъде направено обучение на специалисти, работещи с деца и младежи по проблема за борба с трафика на хора.

В подкрепа на кампанията Община Севлиево организира и прожекция на документалния филм „Изчезналите хора“, посветен на борбата със съвременното робство.

Организатори на кампанията са Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Община Севлиево и Младежки център – Севлиево в партньорство с фондация „Кампания А21”.

Участници в кампанията ще са ученици, обучаващи и/или живеещи на територията на Община Севлиево, както и специалисти от образователните институции, представители на социални услуги, дирекция „Социално подпомагане”.

Кампанията се прави в изпълнение на заложените мероприятия в Програмата за дейността на МКБППМН за 2019 г.,

Организаторите на кампанията канят всички желаещи на безплатна прожекция на късометражния документален филм „Изчезналите хора“ и на дискусия по темата „Трафик на хора – съвременното робство“.

Събитието ще се проведе на 11 юни от 17:15 ч в Актовата зала на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Кампания за превенция „Трафик на хора – съвременното робство“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.