България Север

Елмира Василева представи първия си роман в рамките на празниците в Левски

В рамките на Празници на изкуствата „Парцалев-2019” Елмира Василева представи своя първи роман „Сега и завинаги“ в НЧ „Георги Парцалев – 1901” – Левски. Емоционалната среща на авторката с близки, приятели и почитатели на изкуството, съграждани, откри председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.

Елмира Василева сърдечно поздрави всички дошли да съпреживеят творческите и вдъхновения и житейска мъдрост натрупана в годините. Разказа за пътя, по който стига до своята първа книга, една съвременна приказка с послание за вяра в собствените сили и втория шанс. Горда, че това се случва в дните, когато почитаме един от най-великите актьори на България – Георги Парцалев, тя в непринуден разговор сподели, че романът „Сега и завинаги” е една неподправена и чиста история за истински ценните неща в живота – за любовта, добротата, красотата вътре в нас. Написан през 1998 г., като порив на сърцето в отговор на залетия български пазар с чуждестранна булевардна литература, той днес не губи актуалното си място в търсене на изконните ценности в живота.

Елмира Василева в момента работи в Института по електроника към БАН –София, но творческите й търсения продължават. Топли благопожелания получи от кмета на общината Любка Александрова, от НЧ „Георги Парцалев-1901” и своите съграждани.

Материалът Елмира Василева представи първия си роман в рамките на празниците в Левски е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.