България Север

Гарант недвижими имоти търси своя нов брокер


Брокерите на недвижими имоти, макар и да не са страна по сделките, за които посредничат, са важно звено в тях, защото гарантират сигурност и прозрачност на сключваните договори. Според последни проучвания заетостта на брокери се очаква да нарасне с 11 % между 2019г. и 2022 г. , което ни навежда на извода, че макар и процентното възнаграждение до скоро да плашеше проявяващите интерес към областта – професията успява да се наложи и да ги привлече и със своите предимства.

А ето и кои са и 5-те топ причини, заради които да предпочетете работата като брокер на недвижими имоти:

1. Посредничеството се изразява в помощ на другите

Една от най-важните причини да започнете да се занимавате с имоти е и самата страст към професията. Да бъдеш брокер е много повече от това просто да посредничиш или да намираш уникални имоти – това е възможността да съдействаш на други да открият щастието. От нова двойка, която иска да създаде първия си съвместен дом, през двойка, която купува вилен имот или ерген който избира своята ергенска „бърлога“ , реално брокерът е човекът, който помага на хората да преминат през етапа на „задомяване“ на своите клиенти, което макар и да звучи простичко, за някои хора е мечта от години и това може да се види в радостните им лица, когато ключът на щастието е в ръцете им. Защото „всъщност никъде не си бил, преди да си се прибрал у дома“ (Тери Пратчет).

2. Можете сами да управлявате своето време и приоритети

В днешно време „офисът“ на брокера е мобилен, оборудван с лаптоп, телефон или таблет. Разполагате с гъвкакво работно време, в което да съвместявате лични и служебни ангажименти, но имайте предвид, че ангажираността ви често се влияе от нуждите и наличността на клиентите.
Успехът Ви е във Ваши ръце! Колкото повече отделяте от усилията и времето си, толкова по-голямо удовлетворение ще получавате. Бизнесът с имоти Ви дава стимул да работите здраво.

3. Бизнесът с недвижими имоти се променя и усъвършенства постоянно

Хората, които се отегчават от правенето на едно и също всеки ден, липсата на разнообразие няма да имат този проблем в работата с недвижими имоти. Ако обичате промяната, новите тенденции, адаптирането към различни пазари, гъвкавост в работна среда – това е вашето поприще. Всеки ден в работата с имоти е приключение. Няма двама клиенти или два имота еднакви сами по себе си, така че това Ви дава свободата да се адаптирате по свой собствен начин.

4. Бизнесът с имоти е широкообхватен и дава възможност за допълнителни обучения

Пазарите, тенденциите, вкусовете, демографията, индустрията се променят непрекъснато. Работата с недвижими имоти не се отнася единствено до тях. Тя съвместява в себе си икономика, строителство, законодателство, дизайн, психология, стратегия, оценка, маркетинг, преговори, дори екологични въпроси. Добрите брокери имат възможността винаги да научават нови неща и да подобряват своите умения и процеси.

5. Финансова независимост

Този бизнес Ви дава възможност да получавате доходи, които да удовлетворят Вашите желания и разбира се, зависят изцяло от положените от Вас усилия. Хонорарът на брокера се определя на базата на комисионните – плащания, направени директно в замяна на извършени услуги при продажбата или покупката на имот. Посредническото възнаграждение се калкулира като процент от продажната цена на имота, но в някой случаи е и фиксирана сума. Следователно във финансов аспект в пълна сила важи максимата на любимия герой Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“.

В заключение професията брокер не е за всеки, но ако Вие сте мотивиран, отдаден, креативен и сърдечен човек, умеете да откроявате положителните качества и предимствата във всяка ситуация и разбира се – обичате да общувате с хора и имате добра социална основа от познати – тогава може би брокерството ще ви „заспи“ и ще пожънете ползите от бизнеса с недвижимите имоти.

Очакваме своя нов колега във Ваше лице! Свържете се с нас: гр. Габрово, ул. „Априловска“ № 6, тел.: 066 80 80 16, посетете сайта на Гарант недвижими имоти, или на фейсбук страницата на Агенцията.

Материалът Гарант недвижими имоти търси своя нов брокер е публикуван за пръв път на Gabrovo News.