Бизнес и Политика

До 2 юли бизнесът подава годишни уведомления по Закона за хората с увреждания

До 2 юли Агенцията по заетостта ще приема годишните уведомления от работодатели, които не са изпълнили квотата си за наети хора с увреждания, и които желаят да използват посредничеството на агенцията или други посреднически организации за наемането на хора с трайни увреждания, съобщават от институцията.

Съгласно новите изисквания на Закона за хората с увреждания работодателите подават уведомление за незаетите до квотата работни местаУведомлението се подава до съответното бюро по труда, на чиято територия е седалището на фирмата.

Подробна информация за задълженията на работодателите за годишно и последващо (при настъпили промени) уведомяване на Агенцията по заетостта, както и образец на уведомлението могат да бъдат намерени на електронната страница на институцията.

Само през настоящата година приемът на годишните уведомления е в срок до 02.07.2019 г. От следващата 2020 година това ежегодно задължение следва да се изпълнява в първите 3 месеца от годината, напомнят от Агенцията по заетостта.