България Север

Ученичка от МГ „Гео Милев“ – Плевен стана победител в национален конкурс за езикова ваканция в чужбина

Осмокласничката Дарина Цветанова пребори конкуренцията с оригинално есе в конкурса на международния проект „Световно образование“

Възпитаничка на елитната математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен е победителката в националния конкурс за езикова ваканция в чужбина на фирма „Интеграл“, организатор на международното изложение „Световно образование“ в Централна и Източна Европа. Целта на конкурса за езикова ваканция е да провокира у учениците на възраст между 15 и 18 години креативност по общозначими и личностни теми, като приложат уменията си, за да се изразят по най-добрия начин на западен език.

Осмокласничката
Дарина Цветанова пребори конкуренцията измежду кандидати от цялата страна с
оригинално есе на английски език на тема „Лятото на мечтите ми – перфектният
план“ и ще пътува това лято на езикова ваканция във Великобритания. Тя ще
посети кампуса на едно от най-престижните британски училища – Abbey College
Cambridge – дългогодишен партньор на проекта в България. Центърът е сред най-добрите
в областта на академичните летни ваканции, които дават добра основа и умения в
подготовката за кандидатстване в престижен западен университет.

Освен интереса към математиката, Дарина се увлича и от английски език, физика и астрономия. Сред многобройните й хобита са спортни танци, балет, ориентиране и тичане. Обича да пътува със семейството си, да се разхожда сред природата, да участва в състезания по ориентиране. Член е на Младежкия Ренесансов Клуб в СОУ „Цветан Спасов“, чиято дейност се свързва с благотворителност. Печелила е редица национални и регионални състезания по математика и история. Мечтае да учи квантова физика в Обединеното кралство, но също така се замисля и за професии, които ще й позволят да работи и в България. „Искам да уча и работя нещо, свързано с точни науки като математика, физика, химия, но и което ще мога да работя и в България“, споделя Дарина. Мечтае за отговорна и интересна работа и тепърва й предстои да направи своя конкретен избор. „Моите мечти са да се реализирам с  добро образование и професия, разбира се и със страхотно и щастливо семейство, да пътувам и да опознавам света с най-близките си хора.“

Конкурсът се провежда за трета поредна година в рамките на изложение „Световно образование“ и е част от политиката на организатора „Интеграл“ да дава възможност на амбициозни български деца с добра езикова култура и лична изява на чужд език да усетят атмосферата на най-добрите европейски училища по време на лятната ваканция.

Материалът Ученичка от МГ „Гео Милев“ – Плевен стана победител в национален конкурс за езикова ваканция в чужбина е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.