България Север, Общество

Ученици от НАГ подкрепиха възраждащото се в Габрово читалище


Благотворителна изложба организираха ученици от Национална Априловска гиманзия, в подкрепа на възраждащото се читалище в квартал „Златари“ в Габрово.

На събитието, под надслов „Дари днес, за да има утре”, срещу символичната сума от 1 лев за вход, всеки посетител можеше да види творби на Ива Александрова, Деница Георгиева, Вероника Стефанова, учениците – Надя Кацаркова, Ивка Цоневска, Никола Михов и Виктор Марков от НГПИ „Тревненската школа”, фотографии на Вики Гатева, Радослав Цанков, Йоанна Колева, Никол Колева и гоблени на Пенка Дженева.


Учениците са част от програмата ABLE MENTOR и в продължение на два месеца техни наставници бяха Мануела Пенчева и Йоана Пенчева от частна фирма.

На срещите със своите ментори Ива Алекандрова и Александър Пенков имаха възможност да научат процеса на реализация на един проект.


Идеята на програмата е младите хора да получат подкрепа и вдъхновение от експерти, общественици и професионалисти, за да реализират своя идея или сбъднат своя мечта.

Ива и Александър избраха да реализират благотворително събитие в подкрепа на значима за общността кауза. Повече от 50 души посетиха едночасовата изложба, а със събраните средства ще бъдат закупени книги за библиотеката в читалището.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Ученици от НАГ подкрепиха възраждащото се в Габрово читалище е публикуван за пръв път на Gabrovo News.