Интериор

Да избягаш от реалността: Бутиков хотел Vora Villas в Санторини, Гърция

Остров Санторини е едно изключително въздействащо място, често описвано като кътче от рая. Всеки трети човек мечтае да го посети, а всеки, който вече го е посещавал, мечтае да се върне там. Разположението, архитектурата, природата, необятната морска шир и цялата екзотика, която притежава това място са магнит за стотиците хиляди туристи, които го посещават всяка година. Днес ще ви покажем дизайна и гледките, които предлага един новопостроен бутиков хотел на острова и ще ви разкажем малко повече за предизвикателство да построиш нещо в този район.

Проектът на малкия бутиков хотел Vora Villas е поверен на архитектурното студио K-Studio. Собственикът, роден на острова, имал ясната визия и решимост да създаде идеалното място за почивка в приказното градче Имеровигли, така че представил вижданията си пред архитектите и оставил всичко в техни ръце.

Стръмният наклон и сравнително малката площ, която предлагало мястото на вулканичния хълм изисквали новаторско решение за оформлението на хотела. Така било решено да се създадат три отделни вили , всяка предлагаща характерните за мястото гледки и екзотични удобства. Фасадата на сградите е решена в снежнобяло, така че да се вписват в типичната за острова архитектура, но техния интериор е хладен и сенчест, приканвайки гостите да се скрият и разпуснат в горещите летни дни.

Всяка от вилите предлага три стаи, буквално вградени в скалистия хълм, където спалните са разпределени на първото ниво, а дневните са изнесени на втория етаж, осигурявайки на посетителите комфорт, уединение и спокойна почивка.

Архитектите са работили с естествени вулканични скали, овъгленото дърво и почернелите от огън метали, за да подчертаят силата на природата във всеки детайл от вилите. Грубите и недовършени материали са съчетани с традиционни меки извивки и бяла облицовка, създавайки интериор, изпълнен с усещане за прохлада и спокойствие.