България Север

Възрастен водач не даде предимство на пешеходка и я блъсна на пътека

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

17-годишен момиче пострада, след като бе блъсната от 71-годишен шофьор, отнел й предимството при пресичане на пешеходна пътека. За щастие инцидентът се размина без сериозни последствия за младата пешеходка.

Пътното произшествие е станало вчера вечерта, 18 юли, малко след 18.00 часа на едно от кръстовищата в Габрово, информират от пресцентъра на полицията. Пристигналият на място автопатрулен екип установил, че водачът на моторното превозно средство, 72-годишен жител на Габрово, не е пропуснал преминаваща по пешеходната пътека 17-годишна пешеходка.

Веднага след случилото се момичето било транспортирано и настанено в хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово за наблюдение, без опасност за живота. Участниците в пътния инцидент били тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите и на двамата били отрицателни.

На водача е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

снимка: Цветомира Иванова

Още един пътен инцидент се е случил през вчерашния ден, съобщават още към криминалната хроника от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Катастрофата е станала малко преди 14.00 часа край севлиевското село Добромирка. Лек автомобил, управляван от 48-годишен водач от Велико Търново се ударил в товарен автомобил, управляван от 30-годишен габровец.

По данни на полицията водачът на лекия автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в движещия се срещу него влекач.

При инцидента, водачът на лекия автомобил е получил травма на един от пръстите си, но за щастие без опасност за живота. Участниците били тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите на двамата също били отрицателни.

Съставен е бил акт за установяване на административно нарушение.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Възрастен водач не даде предимство на пешеходка и я блъсна на пътека е публикуван за пръв път на Gabrovo News.