България Север

Изключват светофарите пред „Балкан“, сменят ги с нови

Предстои изключване и подмяна на светофарната уредба на кръстовището, свързващо улиците „Юрий Венелин“, „Скобелевска“ и „Брянска“, в района на моста Игото в Габрово, съобщиха от местната общинска администрация.

Кръстовището в района на моста Игото, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Считано днес, 16 август, до вторник (20 август) светофарът в кръстовището ще бъде изключен. В тази връзка водачите на пътни превозни средства задължително трябва да спазват наличните пътни знаци и хоризонтална маркировка.

С цел осигуряване на необходимата безопасност на движение и предотвратяване на конфликтните ситуации в рамките на кръстовището, за периода 16 – 20 август, за времето от 07:00 часа до 21:00 часа, ще бъдат затворени за движение мост Игото и ул. „Скобелевска“, в участъка от ул. „Съзаклятие“ до кръстовището при хотел „Балкан“ в посока Дом на хумора и сатирата. Предвидените забрани не засягат маршрутите на масовия градски транспорт.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

След 20 август е предвидено и пускането в експлоатация на светофарните уредби на още две от основните кръстовища в града, тези на кръстовището на бул. „Априлов“ с ул. „Райчо Каролев“ и кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ с ул. „Априловска“/, за което поетапно ще бъдат въведени допълнителни ограничения на движението.

Монтажът на нови светофарни уредби и осъвременяване на съществуващите се извършва в изпълнение на проекта за развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Изключват светофарите пред „Балкан“, сменят ги с нови е публикуван за пръв път на Gabrovo News.