България Север

Пожари в сухи треви и сметища и самозапалил се комбайн гасиха плевенските огнеборци вчера

На 19 август 2019 година огнеборци от Регионалната дирекция са гасили шест пожара запалени в сухи треви в областта. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Славяново и Гулянци и селата Гиген, Бреница в необитаем двор, Гривица – до сметището и в село Петърница между дворове на обитаеми къщи.

Огнеборците са погасили пожар в отпадъци в двор на улица „Битоля” в Плевен.

Екипи на РСПБЗН-Плевен и РСПБЗН-Белене са оказали съдействие на РДПБЗН-Велико Търново, при ликвидирането на пожара в отпадъци на старото сметище в град Свищов.

На 19 август 2019 година в землището на село Крушовица се самозапали комбайн. Сигнал за инцидента е постъпил в 17:07 часа. Горял е остатъчен продукт от жътвата между бункер и ротори на комбайна. Машината няма видими поражения, но се очаква експертна оценка от застраховател. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН-Плевен.

Снощи около 21:30 часа беше запалено стърнище в землището на село Милковица. Бързата реакция на служители от РСПБЗН-Гулянци доведе до ограничаване и потушаване на огнището.

Материалът Пожари в сухи треви и сметища и самозапалил се комбайн гасиха плевенските огнеборци вчера е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.