България Север

Тежък запой коства книжката на 58-годишен габровец

Пореден случай за последните 2 седмици на изключително пиян водач, метнал се да кара след много вдигнати наздравици, хванаха катаджиите в Габрово.

Наквасеният до неузнаваемост 58-годишен габровец „се отчете“ пред дрегера с кошмарните 1,99 промила алкохол, които изобщо не му попречиха да седне да шофира, но му костваха свидетелството за правоуправление, с което ще трябва да се раздели за известен период.

Дръзкото пътно нарушение е било установено в петък, 30 август, вечерта. Около 20.45 часа автопатрулен екип на полицията спрял за проверка в района на улица „Люляк“ в Габрово криволичещия по пътя водач. Извършена му била проверка за употреба на алкохол.

При теста, дисплеят на техническото средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 на хиляда – 1,99 промила.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

На водача бил съставен акт за установяване на административното нарушение и издаден талон за медицинско изследване, но той отказал да даде кръв за химичен анализ.

След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата с мнение за предаване на съд.

Поредният фрапираш случай на много пиян нарушител зад волана е трети за последните 2 седмици, установен в региона.

При предишните два местен шофьор „вдигна летвата“ на 2,56 промила, а „постижението“ му дни по-късно бе „геройски надминато“ от 44-годишен габровец, заковал дрегера на 3,01.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Тежък запой коства книжката на 58-годишен габровец е публикуван за пръв път на Gabrovo News.