България Север

Засилено полицейско присъствие за празниците

С цел осигуряване безпроблемно провеждане на честванията на 134 години от Съединението на България на 6 септември и свързаните с него почивни дни, и във връзка с XVII международен панаир на традиционните занаяти, който ще се проведе от 6 до 8 септември в Музей „Етъра“, на територията на Областна дирекция на МВР – Габрово ще се осъществят съвместни специализирани полицейски операции, с участие на служители от дирекция „Жандармерия“.

Плануваните полицейски мероприятия имат за задачи да противодействат на престъпността, охрана на обществения ред и сигурност, засилен контрол на движението по пътната мрежа на територията на област Габрово.

Очаква се засилено движение на моторни превозни средства и на граждани, поради което полицейското присъствие ще бъде засилено.

Съгласно Заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ограничаване движението на моторни превозни средства с технически допустима маса над 12 тона за превоз на товари, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, движението по път I-4 в участъка п.в. Коритна – Велико Търново – Шумен в двете посоки ще бъде ограничено, както следва: – на 05 септември 2019 година от 16:00 до 20:00 часа и – на 08 септември 2019 година от 14:00 до 20:00 часа.

Възможни са временни затруднения в движението на моторни превозни средства и на граждани по направленията към граничните контролно-пропускателни пунктове на 5 септември и по направленията от тях към вътрешността на страната на 8 септември, поради което следва стриктно да се изпълняват разпорежданията на служителите на МВР.

Ръководството на ОДМВР – Габрово призовава гражданите и гостите на града да не нарушават обществения ред и правилата за движение по пътищата!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Засилено полицейско присъствие за празниците е публикуван за пръв път на Gabrovo News.