Бизнес и Политика

Вход свободен за туристическите забележителности в Поморие на 6 септември

На 6 септември – Денят на Съединението на България, Община Поморие се включва в инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“  и  емблематични туристически обекти в туристическото градче ще бъдат с вход свободен

Всички туристи и граждани на общината ще могат да разгледат безплатно Музея на солта, Историческия музей и Античната куполна гробница, която е единствена по рода си на Балканския полуостров. Гостите на Поморие могат да посетят и манастира „Свети Вмчк. Георги Победоносец“, както и храм „Преображение Господне“, който е на повече от 250 години и е най-дълго действащият храм на Българското Черноморие.  

Проектът на министерството на туризма „Денят за вас“ се организира за първа година, като началото му бе поставено през юни от община Бургас. Идеята на инициативата е в един ден през летния сезон всички туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този начин да се привлекат повече посетители и да бъде надграден и обогатен основният морски туристически продукт. 

Община Бургас отчете сериозен интерес към туристическите си обекти при провеждането на инициативата, информират от ресорното министерство. По данни на местната администрация в Деня на отворените врати посещенията на някои туристически забележителности са се увеличили двойно, а при други увеличението е било тройно. През юли към проекта на министерството се включи и Община Варна. На датата, на която градът отбеляза Освобождението си, 7 туристически обекти бяха с вход свободен. 

На 21 септември туристическите обекти към Историческия музей в Балчик също да бъдат с вход свободен.

 

Снимка: Министерство на туризма