България Север

Прибраха книжката на още един солидно натряскан

Четвърти изключително пиян шофьор, седнал след пладне зад волана да шофира, хванаха катаджиите за последните 2 седмици и ще трябва да се раздели със свидетелството си за правоуправление за значителен период от време.

Станалият буквално от масата с наздравици и метнал се веднага да кара 47-годишен тревненец „закова“ дрегера на умопомрачителните 2,76 промила.

Скандалният случай бил установен вчера, 4 септември, около 14.25 часа на ул.“Бенковска“ в Трявна. Тогава екип на местната полиция спрял за проверка лек автомобил.

Водачът, който бил със силен мирис на алкохол и видимо не изглеждащ адекватно, бил изпробван, а техническото средство, с което бил тестван, отчело концентрация на алкохолни пари в издишания въздух, далеч надвишаващи 1,2 на хиляда.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Отчетеният резултат за малко не слисал униформените служители, които едва ли предполагали, че шофьорът е толкова пиян.

На 47-годишния мъж от Трявна, любител на чашката, бил съставен акт за установяване на административното нарушение и му бил издаден талон за медицинско изследване, но пияния нарушител отказал да даде кръв за анализ.

След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата с мнение за предаване на съд.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Прибраха книжката на още един солидно натряскан е публикуван за пръв път на Gabrovo News.