Бизнес и Политика

„Подари приказка” – благотворителна кампания за детски книжки и играчки

Тече благотворителна кампания за набиране на нови или стари детски книжки или играчки. Благотворителната инициатива се провежда под наслова „Подари приказка”, а неин организатор е „Тръст за социална алтернатива”. Събирането на книжки и играчки ще продължи до 15 октомври.

Всички подаръци ще отидат при деца, родени в бедност или в семейство в риск, включени по проекта на организацията „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще„. В момента по него в София и Пловдив екипът на „Тръст за социална алтернатива” помага на около 200 бебета от 0 до 2 години. Всички те получават домашни индивидуални посещения от медицински сестри и акушерки докато навършат 2-годишна възраст.

Проектът „Заедно-здраво бебе, здраво бъдеще“ е насочен към майки до 22-годишна възраст, под 28-ма гестационна седмица от уязвими общности. По проекта работят сестри и акушерки, които в рамките на между 50 и 64 домашни посещения осигуряват подкрепа, грижа и нови знания на младите родители. Проектът се осъществява в Австралия, Англия, Канада, Норвегия, САЩ, Северна Ирландия и Шотландия, като навсякъде се наблюдават положителни резултати.

Подаръците могат да се изпращат на адреса на фондацията: София, бул. „Патриарх Евтимий“ 64, или да се донесат лично.