България Север, Общество

Кристина Сидорова: Вселената се осветява от слънцето, човек – от знанието!

Уважаеми учители, скъпи ученици, мили родители,

15-ти септември е празник, който отдавна е намерил място в българския празничен календар. Има нещо особено и специално в този ден. Той винаги е бил тържествен за всички – ученици, учители и родители, защото поставя началото на едно дълго и вълнуващо пътуване в света на знанието.

Скъпи първокласници,

Обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Бъдете упорити, смели и знайте, че в класните стаи ще научите най-ценните уроци и ще откриете нови, непознати светове. Пожелавам ви здраве и ползотворни усилия в учебната и извънкласна работа, и щастливи мигове в любимото училище.

Уважаеми учители,

На вас пожелавам здраве и увереност, защото с вас е знанието, а знанието е сила! Имайте волята да отстоявате позициите си, защото вие сте знаещите и отговорността, и правото са ваши! Имайте самочувствието, че учителството е най-важната професия, защото от вас тръгва бъдещето на този свят!

На вас, родители,

Пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подкрепяте в процеса на усвояване на нови знания. Нека 15-ти септември бъде светъл и вдъхновяващ ден, защото „Вселената се осветява от слънцето, човек – от знанието“.

На добър час!

С уважение,
Кристина Сидорова Народен представител 7 МИР

Материалът Кристина Сидорова: Вселената се осветява от слънцето, човек – от знанието! е публикуван за пръв път на Gabrovo News.