България Север, Спорт

Първи турнир и първи успехи за момичетата на „Янтра 2019“

Първи официален турнир и първа победа записаха момичетата на ОФК „Янтра 2019“, които дебютираха тази неделя, 6 октомври. Състезанието беше за момичета до 13 години и се проведе на терена на ДЮШ в Севлиево с участието на пет отбора – девойките на Габрово, „Севлиево Лейдис“, „Чавдар“ (Троян), „Гунди“ (Плевен) и „Светкавица“ (Градежница).

В дебютната си първа среща габровският тим беше победен с 2:4 от домакините на надпреварата „Севлиево лейдис“. Точна за габровки на 2 пъти бе Виктория Костадинова. Във втората среща срещу силния отбор на „Светкавица“ (Градежница) записа ново поражение с 0:7. Загубена беше следващата среща от състезанието с „Чавдар“ (Троян) – 0:3.

снимка: ОФК „Янтра 2019“

Решени на всичко и мотивирани да постигнат първа победа за габровския женски футбол, Цветелина Станчева и съотборничките й излязоха мобилизирани в последния за тях двубой от програмата срещу „Гунди“ (Плевен).

Срещата започна добре и още в 5-та минута капитанът Цветелина Станчева изведе отбора си напред. В 8-та минута Виктория Ковачева отбеляза за 2:0, като авансът бе съхранен до почивката.

През второто полувреме отборът на „Гунди“ успя да изравни, но Станчева отново се разписа за 3:2. Плевенчанки успяха отново да върнат статуквото в резултата, но Виктория Костадинова отбеляза отново и донесе победата със страхотен шут от далечна дистанция – 4:3.

снимка: ОФК „Янтра 2019“

„Доволен съм от представянето на момичетата. За тези 5 месеца направихме доста добри неща. Момичета са много изпълними. Тренират здраво и желаят победата повече от мене, но отборите в този турнир бяха доста над нашето ниво. Ще има доста мачове между тези отбори и мисля, че още на следващата надпревара, която ще се проведе на 2 ноември, ще се приберем като победители. Благодаря на подкрепата на родителите и на ръководството“, коментира треньорът Детелин Станчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Първи турнир и първи успехи за момичетата на „Янтра 2019“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.