Бизнес и Политика

Вицепремиерът Томислав Дончев се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен

Заместник министър-председателят Томислав Дончев се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността Юрки Катайнен, който е на двудневно посещение в България.

На срещата присъстваха още министърът на околната среда и водите Нено Димов и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова. Във фокуса на разговорите бе темата кръгова икономика.

Вицепремиерът Дончев изтъкна, че преходът към кръгова икономика с ефективно използване на ресурсите е от основно значение за постигането на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, а темата е сред приоритетните за българското правителство.

„Правилните послания към потребителите, засиленият диалог и тясното сътрудничество с индустрията и научните среди са от съществено значение за ускоряването на прехода“, заяви още вицепремиерът Дончев.

Присъстващите на срещата се обединиха около идеята за създаване на европейска платформа за обмен на опит в сферата на кръговата икономика, в която да участват всички страни членки.