България Север

Плеяда от музикални таланти за Празниците на Севлиево

Плеяда от музикални звезди ще изгрее в Севлиево по време на празниците на града и на XV празник на тиквата.

снимка: Община Севлиево

Днес, 10 октомври, ще бъде открит Севлиевският есенен панаир с концерт от националното турне “Песните ти, Българийо“, с участието на емблематичните Янка Рупкина, Бинка Добрева, Райко Кирилов, Йорданка Варджийска, Квартет „Славей“, Владислав Славов.

Те ще огласят панаирната естрада в Севлиево точно в 18:30 часа с вечните народни песни. Това е и най-голямото обединение на български народни музиканти в концерт, съхраняващ нашата култура – специално за събитието най-обичаните български артисти се обединяват, за да съхранят и предадат на новите поколения българските ценности.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на букет от любими патриотични песни, изпълнени по неповторим начин, които създават празнична атмосфера и добро настроение.

снимка: Община Севлиево

На следващия ден – 11 октомври, малко след спускането на нощта на площада „Свобода“ старт на музикалния маратон ще даде известният севлиевски изпълнител MIRY. Той ще подгрее сцената за голямата поп звезда Миро, който е подготвил неповторим концерт за феновете си в Севлиево.

снимка: Община Севлиево

За финал на централния площад севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на магично лазерно шоу от „Дани Лазер шоу“. Спектакълът ще бъде прожектиран върху единствените у нас 3D невидими екрани за лазерна проекция. Специално внимание организаторите са обърнали върху няколко забавни тикви, които ще се разходят по екраните.

снимка: Община Севлиево

Купонът в Севлиево след това ще се пренесе на панаирната естрада, където от 20:30 часа ще започне концерт на Гъмзата и оркестър.

снимка: Община Севлиево

На 12 октомври музикалното надпяване ще започне от изяви на няколко неповторими севлиевски групи. На площада пред Община Севлиево гостите на шоуто ще могат да видят изпълнения на детски танцов ансамбъл „Развитие“, клас по народно пеене „Шарени цветенца“ при НЧ „Развитие – 1870“ и съставите при ЦПЛР Детски комплекс – Севлиево.

Заедно с тях за доброто настроение ще се погрижат вокалните групи Upstream voices и „Децата на Севлиево“, а Петър Христов ще завърши следобедния купон със свое DJ Парти. От 14:00 ч. в спортна зала „Дан Колов“ ще започне националният фолклорен събор „Северняшки гайтани“.

С много музика и уникалните гласове на Upstream voices празникът ще продължи отново в 18:00 ч на сцената на площад „Свобода“. Свои изпълнения ще представят още любимата на всички севлиевка Юлиана Мур и групата Hop stop.

Всички те ще подгреят сцената, на която в 19:00 ч ще излезе емблематичният Стефан Вълдобрев с групата си „Обичайните заподозрени“. Дългоочакваният концерт на групата ще бъде първи в Севлиево, като той бе анонсиран преди месец лично от Вълдобрев на друго събитие в града.

снимка: Община Севлиево

Радост за окото и сетивата отново ще донесе второто лазерно представление „Сътворението на света“, което ще започне след 20:00 часа. За първи път у нас „Дани Лазер Шоу“ ще представи и най-новото си зрелище – „Меджик Лазер Шоу“, в което по неповторим начин се съчетават мистерията на магията и лазерните технологии. Финалът на шоуто се очаква да бъде повече от впечатляващ – към феерията от лазери ще бъдат добавено и шоу с фойерверки.

снимка: Община Севлиево

Програмата ще продължи на панаирната естрада със специалното участие на победителят от „X Factor” Християна Лоизу, която е подготвила няколко неповторими парчета за севлиевската публика.

снимка: Община Севлиево

Музикалният маратон не спира до тук. На 13 октомври от 18:30 часа Севлиево ще бъде разтърсено от рок легендите „Сигнал“, които ще изнесат свои концерт на панаирната естрада. По традиция на празника на града Община Севлиево е подготвила подарък за всички жители и гости.

снимка: Община Севлиево

Тази година публиката ще може да се наслади на неповторимия концерт-спектакъл „Осмото чудо“ на ансамбъл „Българе“. Той ще се проведе от 18:30 ч в дома на културата „Мара Белчева“. С този зрелищен спектакъл ще приключат празниците на Севлиево тази година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Плеяда от музикални таланти за Празниците на Севлиево е публикуван за пръв път на Gabrovo News.