Интериор

Малък апартамент с интересен интериор, вдъхновен от Москва и Париж

При създаването на концепцията за интериора на този апартамент, дизайнерите били вдъхновени от идеята за смесване и взаимно припокриване на стилове идващи от две културни столици – Париж и Москва. Това всъщност са двата любими града на собственика на жилището, който ще живее в него целогодишно. Малкият апартамент е с площ от 29 м² и се намира в Москва.

Културното влияние на двата града е ясно изразено. Срещаме Москва в лицето на минималистичните геометрични форми и модерни текстури, а чарът на Париж е представен чрез присъствието на класически елементи с нотки на Арт Деко. Интериорът е интересно разделен на две части, всяка от които символизира определен град.

Ромбоидните форми, които можем да срещнем навсякъде в интериора и са негов основен графичен модел, произхождат от геометрията на металните форми, използвани в архитектурата, както на Айфеловата кула в Париж, така и на Шуховската кула в Москва.

Графичните елементи на декорите в стил Арт Деко, които се основават на работата на легендарния Ерте (репродукция на една от картините му, можем да открием в дневната) са отразени на няколко места в жилището, но най-силно впечатление правят гранитните текстури в банята.

Оставяме ви да разгледате висококачествените снимки на жилището, което наистина впечатлява с много.

Автори на проекта: Павел Исаев / Ангелина Беликова
Източник: Pinwin.ru