България Север

Голям пожар в Габрово (снимки)

Голям пожар избухна днес, 14 октомври, в квартал Недевци в Габрово. Запалила се е част от фабрика за производство и съхранение на бои, разредители и други, сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ очевидец на случилото се. Пламъците лумнали следобед.

Веднага към мястото на огнената стихия се отзовали екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово, които незабавно започнали потушаването на разразилия се пожар.

снимка: Христина Колева, фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово“

Издигащите се кълба дим от горящи бои можеха да бъде наблюдавани от различни точки на града, твърди нашият източник. Движението на автомобили в района беше преустановено от екипи на полицията, заради надвисналата опасност, сподели още той.

За щастие бързата реакция на габровските огнеборци е дала резултат и избухналият пожар е бил овладян. При изгасянето му пожарникарите са използвали и пяна.

снимка: Христина Колева, фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово“

Движението на автомобили в района на запалилата се фабрика за бои е било възстановено.

Според неофициална информация на „Габрово Нюз“ при пожара няма човешки жертви и пострадали. Нанесени са единствено материални щети.

Извършен е оглед от криминалисти, разследващи причините за възникване на огнения ад. Работи се по всички версии. Процесуално – следствените действия текат и към настоящия момент.

Жителите на квартал Недевци негодуват от ситуацията. Те са притеснени, защото пожарът е замърсил района.

*Очаквайте още актуална информация по темата на по-късен етап.*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Голям пожар в Габрово (снимки) е публикуван за пръв път на Gabrovo News.