България Север, Общество

„Приеми ме на село“ в „Национални дни за учене през целия живот“

Инициативата „Приеми ме на село“ бе част от изложението „Национални дни за учене през целия живот“. Форумът се проведе от 9 до 11 октомври от Министерство на образованието и науката, информираха от Община Габрово.

Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Община Габрово получи покана за участие на 10 октомври, за да представи инициативата Приеми ме на село като добра практика свързана с учене между поколенията, опазване и съхраняване на българските традиции и ценности.

снимка: Община Габрово

Проектът провокира голям интерес сред посетителите на изложението. Те имаха възможност да надникнат в света на „Приеми ме на село“. Да опитат уникалната баница с боб, да получат част от кулинарното наследство на нашите баби и да си поговорят с две от очарователните ни внучета на заем Никол и Теодора, възпитанички на Национална Априловска гимназия, които с радост и ентусиазъм разказваха за преживяванията и емоциите си по време на престоя им в селата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът „Приеми ме на село“ в „Национални дни за учене през целия живот“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.