Бизнес и Политика, България Север

Единадесети рожден ден посрещна МЕТРО в Плевен

С гости от институции в Плевен, собственици и представители на фирми, търговци и с десетки клиенти посрещна днес МЕТРО в Плевен своя 11-и рожден ден. Празникът започна с изпълнения на децата от ансамбъл „Нашенчета”, след което беше представена историята на компанията, която преди 20 години стъпва на българска територия.

С поздрав към присъстващите се обърна управителят на плевенския магазин Павел Илиев: „Основната цел на компанията в дългосрочен план е не само да сме лидер в търговията на едро и дребно, а да развиваме бизнес средата във всеки един от регионите, където има МЕТРО магазин. Вървим напред рамо до рамо с клиентите, което ги прави и наши партньори. Цялото това развитие за 11 години няма да бъде възможно без нашите клиенти, партньори и служители. А 40 % от служителите ни са с нас от началото, т.е. те работят в магазина през всички тези години. Горд съм, че съм част от такъв сплотен колектив, защото трудностите не са пречка, а част от пътя, по който вървим”, каза още Павел Илиев и благодари на всички присъстващи на събитието.

Настроението бе допълнено от изпълненията на танцова формация „Плевен”. Всички присъстващи получиха и по парче от празничната торта, която беше разрязана от заместник-кмета на Община Плевен Милен Яков и управителя на МЕТРО – Плевен Павел Илиев.

На 18 март преди 20 години МЕТРО отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и да подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.
За 20 години най-големият търговец на едро в България превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.
През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магазина на МЕТРО в страната осигуряват на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

Материалът Единадесети рожден ден посрещна МЕТРО в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.