Интериор

Проект за едностаен апартамент с модерен младежки дизайн

Проектът е за малко жилище с площ от 37 кв.м, чийто етажен план първоначално предлагал три отделни и много малки помещения, които дизайнерката Олга Крисова решила да реорганизира. Това решение е продиктувано основно от факта, че жилището е предназначено за младо момче на 18 години и стандартното оформление от малка кухня с малка дневна не отговаряли на неговия стил на живот.

Полученото отворено пространство е разпределено много добре, образувайки малък, но удобен кухненски бокс и сравнително просторна дневна зона. Цветовата схема е предимно монохромна с изобилие от цветове на естественото дърво. Едната от стените е предвидено да бъде декорирана с 3D пана, имитиращи стара тухлена стена, което ще придаде на помещението много стил и идентичност.

Въпреки малките си размери, банята с площ от 3,2 кв.м. ще съдържа всичко необходимо – вана с дължина 180 см (подходяща за израстването на собственика на апартамента), голям умивалник с каменна мивка и пералня, която нямало как да се постави в кухненската част. Цветовата схема е комбинация от сиво и цвета на естественото дърво.

Площта на тоалетната също е много ограничена – 1,7 кв.м. Там откриваме едно интересно решение, което е много ефектно, а именно поставянето на плочките до половината от височината на помещението, като останалата част е боядисана с матово сива боя. Над тоалетната са разположени мебелни врати, боядисани в същия сив цвят, зад които има скрит достъп до малки ниши за съхранение и 50 литров плосък бойлер.